headerimage

Heb je last van Polsklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Utrecht. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Polsklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830619 WhatsApp

Zorgvuldig herstel van een polsblessure bij Fysio Utrecht

Probleemloos kunnen appen

Hoe fijn zou het zijn als je weer gewoon kon appen. Dagelijkse dingen zoals de afwas doen of je haren wassen is met een polsblessure ontzettend lastig. Dat geldt ook voor het versturen van berichtjes met je smartphone. Hoewel de pijn niet onoverkomelijk is, gaat deze niet zomaar voorbij. Wat kun je doen om zo snel mogelijk van de pijn af te komen?

Wat is er aan de hand?

Wat is er precies gebeurd? Je bent waarschijnlijk gevallen en je hebt jezelf opgevangen op je handen. Deze klap heeft ervoor gezorgd dat het kapsel rondom je pols is opgerekt. Dit heeft de banden beschadigd. Hoewel het misschien niet ernstig is, kun je er vrij veel last van hebben. Soms voelt je pols dik aan of zit er een blauwe plek.

Een behandeling bij Fysio Utrecht is erop gericht om je spieren weer vrij en soepel te maken. Vervolgens kunnen we ook de kracht terugbrengen in je spieren, zodat je pols weer net zo sterk wordt als voorheen.

Last van een lichte kneuzing? Dan kun je al over een week klachtenvrij zijn!

Heb je slechts last van een lichte kneuzing aan de pols? Vaak ben je dan binnen een week klachtenvrij. Uiteraard is het dan wel belangrijk om even langs te komen in onze praktijk. Is de kneuzing zwaarder? Houd er dan rekening mee dat het hersteltraject een maand kan duren. Gaandeweg het hersteltraject zal je je snel beter voelen en neemt de kracht in je pols weer toe!

Handel op de juiste manier

Net gevallen? Doe het volgende:

  • Zorg dat je pols gekoeld wordt. Doe dit viermaal per dag een kwartiertje lang. Dit kan met ijs of een coldpack
  • Geef je pols voldoende rust. Je kunt ons altijd bellen of mailen. We kunnen een brace zetten of drukverband aanleggen
  • Probeer je pols veel hoog te laten rusten

Spieren sterker doen worden

De spieren in je pols moeten natuurlijk weer sterk worden. In eerste instantie is het belangrijk om voldoende rust in acht te nemen. Je doet oefeningen voor het soepel houden van je spieren.

Is de ergste pijn voorbij? Dan zijn de spieren rol en kun je aan de slag met rekoefeningen. Pas als je alle bewegingen met je pols weer kunt doen, kunnen we de kracht in je pols herstellen dankzij een persoonlijk beweegprogramma. Deze focust zich op kracht, coördinatie en beweeglijkheid van de spieren.

Maak een afspraak en kom langs

Door te lang met een polsblessure te blijven lopen, loop je onnodige schade op. Dit heeft een negatieve impact op het herstelproces. Zorg daarom dat je op tijd langskomt en leg alle excuusjes naast je neer. Daarmee voorkom je dat klachten verergeren.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top