headerimage

Zoek je goede Kinderfysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Utrecht. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Kinderfysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830619 WhatsApp

Kinderfysiotherapie bij Fysio Utrecht

Een kind ontwikkelt zich in razendsnel tempo. Soms blijven kinderen daarin wat achter, blijken de bewegingen niet synchroon te lopen of heeft het kind moeite met leren. Voor veel situaties kun je terecht bij een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in kinderen.

Kinderfysiotherapeut – een specialist

Een kinderfysiotherapeut is een fysiotherapeut die een extra opleiding heeft gedaan tot kinderfysio. Tijdens deze opleiding hebben we geleerd over houding en bewegingen van opgroeiende kinderen en hoe we deze door middel van leeftijdsgeschikte spelletjes kunnen verhelpen of verbeteren.

Een precieze behandeling

Elk lichaam is anders en kinderen ontwikkelen zich daarnaast ook nog eens razendsnel. Als je kind in behandeling is bij de fysiotherapeut zal hij/zij heel precies en dynamisch te werk gaan en de vooruitgang scherp in de gaten houden. Vaak werken we samen met andere specialisten zoals jullie eigen huisarts of een logopedist.

Kinderfysiotherapie voor baby’s

Baby’s kunnen nog niet goed aangeven als iets niet goed zit maar als ouders voel je dit meestal wel aan. Je merkt bijvoorbeeld dat je een huilbaby hebt, of misschien valt je op dat je kindje niet symmetrisch beweegt of op zijn/haar billen schuift. Dan is het de moeite waard eens langs te komen.

Kinderfysiotherapie voor peuters en kleuters

Je kind kan al behoorlijk wat bewegen en loopt een eind weg. Misschien valt je op dat je kind op een vreemde manier loopt of ongecoördineerde bewegingen maakt die niet bij de leeftijd passen. Wellicht heeft je kind moeite met knutselen. Kinderfysiotherapie kan hierbij helpen.

Kinderfysiotherapie voor oudere kinderen

Oudere kinderen kunnen zelf goed aangeven wat ze wel en niet kunnen of waar ze moeite mee hebben of belemmeringen voelen. Kinderfysiotherapie helpt niet alleen bij fysieke klachten. Ook problemen met taal, ADHD, PPD-NOS kunnen soms door middel van fysiotherapie behandeld worden.

 

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top