headerimage

Heb je last van Achillespeesklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Utrecht. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Achillespeesklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830619 WhatsApp

Geblesseerd aan je achillespees? We helpen je snel herstellen.

Wat kun je aan de pijn doen?

Zodra je uit bed stapt, verga je van de pijn. Soms springen de tranen in je ogen. Deze intense pijn is afschuwelijk en vraagt om een professionele behandeling. Lopen gaat moeilijk, maar bewegen wordt steeds lastiger. Daarom is een doelgerichte behandeling door een professional erg belangrijk om de pijn te doen verminderen.

Voorlopig ben je uit de running

Of je het nu leuk vindt of niet: voorlopig ben je even uit de running. Het is een blessure die niet snel voorbij is. Het kan een proces van maanden zijn en het is van belang dat je rustig aan doet. Ga niet intensief sporten, lopen of rennen. Hoewel dat misschien ontzettend lastig is voor je, is het belangrijk voldoende rust in acht te nemen. Je doet het voor je eigen welzijn. Wil je op lange termijn weer kunnen doen wat je altijd deed? Zorg dan voor voldoende rust!

De geschiedenis van je klacht

Een achillespeesblessure ontstaat niet zomaar. Wat de aanleiding ook is geweest voor blessure, het is veelal niet de oorzaak. Daarvoor zullen we dieper moeten graven. Het kan bijvoorbeeld te maken hebben met het feit dat je structureel verkeerd beweegt. Veelal is dit gebeurd tijdens het sporten. Soms niet eens bewust. Dat heeft er echter wel voor gezorgd dat je klachten ergers zijn geworden en dat maakt de pijn nu ook zo intens. Gelukkig kunnen wij je meer vertellen over de oorzaak en wat je kunt doen om je gedrag en houding te veranderen.

Zo voorkom je herhaling van een achillespeesblessure

  • Besteed altijd voldoende aandacht aan je warming-up
  • Investeer in blijvende krachttraining
  • Als je in de winter buiten sport, zorg dan altijd voor warme en hoge sokken
  • Masseer regelmatig je kuiten
  • Bouw je trainingen altijd rustig op, ga niet meteen op 100 procent trainen

Maak werk van je herstel. Kom langs bij Fysio Utrecht

Te lang door blijven lopen met een geblesseerde achillespees is gewoonweg niet handig. Daarmee sta je het herstelproces alleen maar in de weg. Wacht daarom niet langer, maar maak een afspraak bij onze praktijk. Er is altijd een fysiotherapeut beschikbaar die jou hierbij kan helpen. Je kunt het contactformulier invullen, maar een mailtje sturen of bellen is uiteraard ook prima!

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top