headerimage

Zoek je goede Manuele therapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Utrecht. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Manuele therapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830619 WhatsApp

Manuele therapie bij Fysio Utrecht

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie is een specialisme dat wordt toegepast binnen de fysiotherapie. Het is een behandelmethode die vooral wordt gebruikt bij klachten aan de wervelkolom. Heb je bijvoorbeeld pijn aan je nek, rug of lage onderrug? Dan is manuele therapie wellicht iets voor jou.

Manuele therapie is één van de behandelmethoden bij Fysio Utrecht. Deze therapievorm helpt vooral bij harde delen in je lijf, waaronder de wervelkolom. Andere methoden zoals massage, dry-needling en oefeningen focussen zich vooral op je spieren pezen.

Bij welke klachten biedt manuele therapie uitkomst?

Manuele therapie kan worden ingezet als je veel last hebt van hoofdpijn, pijn in je nek, maar ook als je problemen hebt met je rug of torso. Kom gerust bij ons langs, dan kunnen we beoordelen welke therapievorm voor jou het beste werkt. We bepalen namelijk per klacht en per patient wat het meest effectief is. Daarmee is jouw gezondheid te allen tijde gewaarborgd en beleef je er daadwerkelijk succes aan.

Manuele therapie heeft direct effect

Het prettige aan manuele therapie is dat het direct resultaat heeft. Niet alleen de pijn is minder, je kunt je ook veel gemakkelijker bewegen. Dit komt omdat de gewrichten die normaal gesproken vast zitten, nu vrijkomen. Oefeningen die je eerst niet kon doen, gaan nu een stuk gemakkelijker. Uiteraard is het wel belangrijk dat je je houding voortdurend verbetert en dat je op een gezonde manier beweegt en in het leven staat.

Wat doet een manueel therapeut eigenlijk?

De betekenis vind je eigenlijk al in de naam. Het is een behandeling waarin handwerk komt kijken. De balans wordt hersteld door gewrichten en spieren er om heen om de juiste wijze te bewegen. Je gaat ook zelf aan de slag. Hiervoor krijg je instructies en adviezen van Fysio Utrecht.

Manipulaties worden het ook wel genoemd. Dit zijn korte bewegingen aan een bepaald gewricht. Heel soms hoor je een klik. Daar komt dan ook de term ‘kraken’ vandaan. Maak je echter geen zorgen, de beweging is niet pijnlijk. Het voelt slechts een beetje vreemd aan.

Kies voor een goed opgeleide fysiotherapeut

Bij je keuze voor een manueel therapeut is het belangrijk dat er een goede diagnose wordt gesteld. Alleen dan ben je verzekerd van een goede behandeling. De therapeut dient daarom een BIG-registratie te hebben en aangesloten te zijn bij de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVTM). Op die manier heb je de garantie dat bewegingen op de juiste wijze worden uitgevoerd.

Maak een afspraak bij Fysio Utrecht als je op zoek bent naar een betrouwbare manuele therapeut die je verder kan helpen! Bel of mail ons voor een intake of behandeling.

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top