headerimage

Heb je last van Nekpijn?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Utrecht. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Nekpijn.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830619 WhatsApp

Professionele hulp bij het herstel van je nekklachten

Nekklachten maken je soms een beetje wanhopig en bang

Fysio Utrecht begrijpt best dat je een beetje bang bent voor de nekklachten waar je mee kampt. Je nek is namelijk een fragiel iets. Vaak als je last hebt van je nek, is het goed mis. Nekpijn is vermoeiend en zorgt vaak ook voor hoofdpijn. Ibuprofen werkt niet meer voldoende en je wilt maar al te graag dat de pijn stopt. Daarvoor maak je een afspraak bij onze praktijk.

Geef je schouders en rug rust

Ibuprofen werkt goed omdat het helpt je spieren te ontspannen. Pijn die je voelt, bijvoorbeeld stijfheid bij het draaien of lastige hoofdbewegingen, wordt enigszins weggenomen door het slikken van deze medicijnen. Pijn ontstaat door verkrampte spieren. Dit wordt veroorzaakt door knopen en verklevingen in de spierweefsels. Bij nekpijn bemerk je al snel dat de hele regio last heeft van pijn. Daarom nemen wij bij de behandeling ook de rug, schouders en het hoofd mee. We proberen daar rust te brengen en doen dat op een manier die goed bij jou past.

Wat is de oorzaak van je nekklachten?

Het is niet altijd even eenvoudig om te ontdekken waar een pijnlijke nek vandaan komt. Stress kan van invloed zijn, maar ook houding, beweging en gedrag zijn belangrijke factoren. Een verkeerde zithouding, een slaaphouding die niet lekker ligt, etc. Zelfs het gebruik van een smartphone in bed kan allerlei klachten veroorzaken. Daarom besteden we aandacht aan de klacht en helpen wij jou voorkomen dat de klacht terugkomt.

Jouw persoonlijke programma op maat

Voor de behandeling van jouw nekklachten, maakt Fysio Utrecht gebruik van standaarden uit de fysiotherapie. Pas als de klacht uitvoerig onderzocht is, weten we hoe we kunnen handelen. Veelal is dit een combinatie van rust, ontspanning en het ontwikkelen van soepele en sterke spieren.

Een programma bij Fysio Utrecht is altijd op maat gemaakt. Dit is volledig afhankelijk van je fysieke mogelijkheden, je geschiedenis qua sport en de manier waarop je aan je herstel wilt werken. We creëren een oefenschema die wij met je doorlopen. Zeker in het begin zien we je graag terug om te kijken om we moeten bijsturen. Samen met jou bouwen we graag aan een langdurig herstel.

Maak werk van je herstel. Kom langs en maak een afspraak!

Blijf nooit te lang rondlopen met nekklachten. Dit kan het herstel namelijk in de weg staan. Hoe langer je wacht, hoe groter de kans op schade. Zonde, want wat je excuus ook is om niet langs te komen, de gevolgen zullen ingrijpend zijn!

Aandacht krijgen is belangrijk. Wij geven je die graag. Net als de juiste begeleiding. Bel of mail ons daarom voor een afspraak. Wij zien je graag verschijnen!

Wat onze klanten zeggen

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top