headerimage

Heb je last van Gescheurde enkelbanden?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Utrecht. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Gescheurde enkelbanden.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830619 WhatsApp

Fysio Utrecht, specialist in gescheurde enkelbanden

Help, mijn enkelbanden zijn gescheurd!

Gescheurde enkelbanden zijn ontzettend pijnlijk. Schreeuwend van pijn lag je op de grond. Gelukkig was de spoedeisende hulp er snel bij, maar het was een pijnlijke belevenis. Hoewel de pijn momenteel al minder is, zoek je wel professionele begeleiding bij je herstel. Je wilt namelijk zo snel mogelijk weer beter worden en dit niet meer hoeven meemaken.

Volg het advies op van de spoedeisende hulp

Bewegen gaat lastig en langskomen gaat al helemaal niet. Toch zien wij je graag even. Tenslotte is het ons doel om te werken aan jouw herstel, nietwaar? We kunnen daarom ook bij jou langskomen. Mail of bel ons daarom gerust voor een afspraak.

Van de spoedeisende hulp heb je natuurlijk de nodige aanwijzingen gekregen met betrekking tot je gescheurde enkelbanden. Neem ze ter harte! Juist als de nood niet meer acuut is, blijft het belangrijk de adviezen in acht te nemen. Bovendien versnel je daarmee ook het herstelproces.

Dus: rust, ijs, compressie en hoog houden! Dan zien we je snel bij jou thuis!

Het probleem is groter dan je enkel alleen

Hoewel je misschien niet direct een diepere oorzaak zoekt voor je gescheurde enkelbanden, is er wel degelijk meer aan de hand. Jouw klachten ontstaan namelijk door bijvoorbeeld een verkeerde houding, overbelasting of verkeerde bewegingen. Dit hoeft niet perse alleen je enkel zijn, het kan spelen op het hele gebied tussen je voet en heup in. Vandaar ook dat we lichamelijk onderzoek bij je verrichten. Bovendien testen we je spieren en analyseren wij je houding. Naast een stukje directe zorg, gaan we samen een verbeterprogramma opstellen dat ook je houding en beweging meeneemt. Daardoor leer je je lijf steeds beter kennen. Wat kan het en waar liggen bijvoorbeeld jouw grenzen?

Professionele begeleiding door een specialist

Goede begeleiding maakt altijd een groot verschil. Daarom gaan we bij Fysio Utrecht het liefst zo snel mogelijk aan de slag. We kunnen bijvoorbeeld een tape of brace bij je aanbrengen. Bovendien kunnen we je lichte oefeningen meegeven die je spieren soepel houden. Het traject dat je ingaat, is volledig op jou afgestemd en dus op maat gemaakt. Zorgvuldig zullen we elke stap daarin aandachtig doorlopen.

Houd er rekening mee dat herstel van gescheurde enkelbanden soms flink wat tijd kost. Vaak wil je sneller vooruit, maar dat is niet aan te raden. Hoewel het misschien frustrerend aanvoelt, is het belangrijk goed naar je lijf te luisteren. Wacht niet langer, maar bel of mail ons voor een afspraak.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top