headerimage

Zoek je goede Medical taping?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Utrecht. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Medical taping.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830619 WhatsApp

Medical taping door Fysio Utrecht

Medical taping ondersteunt beweging

Medical taping wordt ingezet als ondersteuning bij blessures, verlichting van de druk bij oedeem of als je om andere redenen belemmerd wordt in je bewegingsvrijheid. De sterk elastische tape zorgt ervoor dat er druk van de zenuwen wordt gehaald waardoor pijnpunten verlicht worden en zenuwen niet meer onder druk staan.

Hoe werkt medical taping?

Medical tape is een elastische tape (tot 140% rekbaar) die gemaakt is van latexvrije textiel. We brengen de tape op een zorgvuldige manier aan rondom het gebied waar je last hebt. De tape zorgt ervoor dat de huid als het ware een stukje opgetild wordt waardoor je minder pijn voelt en een betere doorbloeding hebt.

Het belang van goed functionerende spieren

Wist je dat je spieren niet alleen verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van bewegingen? Ze spelen ook een rol in het beheer van je lichaamstemperatuur en helpen bij je bloedsomloop. Als er ergens een blessure of blokkade zit is dit dus niet alleen ongemakkelijk in je bewegingen maar heeft het ook direct effect op je gezondheid. Loop er dus niet onnodig lang mee door.

Onderdeel van een trainingsprogramma

Bij Fysio Utrecht werken we volgens het drie-stappen-plan: losmaken, lang maken en sterk maken. We zetten medical taping in als extra ondersteuning, bijvoorbeeld om zwakke spieren te herstellen, gespannen spieren te ontspannen of om houding te corrigeren en pijn te verminderen. Met medical tape heb je alle vrijheid om aan je persoonlijke rek- en trainingsprogramma te werken.

 

Wat onze klanten zeggen

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top