headerimage

Zoek je goede Looptherapie bij Claudicatio?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Utrecht. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Looptherapie bij Claudicatio.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830619 WhatsApp

Claudicatio Intermittens behandeld

Wat zijn etalagebenen?

Etalagebenen is een andere naam voor de aandoening claudicatio intermittens. Hierbij ervaar je pijn, kramp of een gevoel van verdoving in je benen tijdens het lopen. Als je stilstaat verdwijnen de klachten vrijwel meteen. Daarom wordt dit ook wel etalagebenen genoemd: wandelende mensen stoppen vaak bij etalages om zich een houding te geven terwijl de pijn wegtrekt.

Nadat de diagnose etalagebenen gesteld is

Je hebt al langere tijd last van kramp en hebt de verlossende diagnose gekregen van de huisarts: Claudicatio Intermittens, oftewel etalagebenen. Nu je weet wat de oorzaak van je klachten is kun je er iets aan doen. Maak een afspraak bij Fysio Utrecht om aan de slag te gaan met de behandeling. Je hebt hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig.

Looptraining onder begeleiding

Jouw fysiotherapeut heeft verstand van etalagebenen en zal er alles aan doen om je te helpen om de klachten te verminderen. Dit gebeurt bijna altijd in de vorm van looptraining. We kijken naar je conditie en bepalen een maximale loopafstand. Vervolgens ga je 2 tot 3 keer per week lopen waarbij je jouw persoonlijke schema volgt. Het is bewezen dat door middel van looptraining de kans op dotteren of operatie wordt verkleind.

Een goede looptechniek ontwikkelen

Een belangrijk onderdeel van de looptraining is dat je onder begeleiding van een professionele fysiotherapeut aan een goede conditie en een goede looptechniek werkt. Een goede looptechniek is de basis voor herstel. Als je thuis op de juiste manier weet te bewegen zullen je klachten verminderen.

Professionele therapeuten

Onze fysiotherapeuten zijn gecertificeerde claudicatiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in looptraining. Wil je meer weten over de aandoening of een afspraak inplannen met een specialist op het gebied van etalagebenen? Neem dan vandaag nog contact op.

 

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top