headerimage

Heb je last van Osteoporose?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Utrecht. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Osteoporose.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830619 WhatsApp

Osteoporose en fysiotherapie

Botontkalking – Leven zonder angst

Veel mensen ontdekken bij toeval dat ze kampen met botontkalking. Bijvoorbeeld wanneer ze een pols of heup breken. Misschien heb je het zelf al voelen aankomen en vond je de pijn die je voelde verdacht. Pijnlijke botten voelen toch een beetje alsof je lichaam je in de steek laat. Hoe kun je nu een actief leven leiden, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je lichaam je in de steek laat?

Sterker, beter en slimmer met je lijf omgaan

  • Het vergroten van je spierkracht, geeft jouw botten extra bescherming. Bovendien verklein je daarmee de kans op vallen en houd je zowel je lijf als botten in een betere conditie.
  • Bij Fysio Utrecht werken we ook aan je houding en hoe je beweegt. Wellicht heb jij je lichaam aangepast aan je klachten om zoveel mogelijk pijn te vermijden. Wij helpen je de balans en het evenwicht van je lijf te herstellen.
  • Fysio Utrecht informeert je niet alleen over je klacht, maar ook over het verloop hiervan en wat de gevolgen zijn. Natuurlijk geven we je tips hoe je actief kunt blijven en welke hulpmiddelen daarbij goed van pas komen.
  • Soms vraagt het om aanpassingen in je omgeving, bijvoorbeeld thuis. Wij kunnen je daar altijd bij adviseren.

Wat kun je zelf doen?

Hoewel je misschien zelf al het nodige weet, is het belangrijk om voldoende calcium binnen te krijgen. Let hierbij op je voedingspatroon, neem voedingssupplementen (vitamine D is erg belangrijk!) en pak voldoende zonlicht mee. Stop met roken en beperk het drinken van koffie en alcohol.

Blijven bewegen is enorm belangrijk om je vitaliteit te behouden. Bovendien heeft het ook een positieve invloed op je botten en bij het maken van zelfverzekerde en veilige bewegingen. Wij stellen een gecombineerd programma op met ruimte voor bewegen en belasten dat past bij de status van jouw klachten.

Of het nu gaat om fietsen sporten of zwemmen, doe alles met enige regelmaat. Vooral sporten die veel van je botten vragen, zijn op jou van toepassing. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen, tennissen of gewoon de trap nemen.

Zorgvuldig werken aan je herstel

Graag maken wij een keertje kennis met je om het stadium en verloop van je ziekte met je door te nemen. Bij Fysio Utrecht krijg je altijd professionele begeleiding en advies omtrent je ziekzijn. Of het nu gaat om het verrichten van bepaalde bewegingen, hoe je uithoudingsvermogen zich ontwikkelt of over bepaalde aanpassingen in huis, je kunt altijd rekenen op onze steun. Bel of mail ons voor een afspraak!

Wat onze klanten zeggen

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top