headerimage

Zoek je goede Dry needling?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Utrecht. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Dry needling.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830619 WhatsApp

Dry Needling bij Fysio Utrecht

Knopingen en verklevingen – Wat doe je eraan?

Je kent het vast wel: verharde pijnlijke plekken in je spieren. Zodra je op deze plek drukt, voel je een intense pijn. Deze plekken worden ook wel triggerpoints genoemd. Ze zorgen ervoor dat je lastig beweegt en bovendien voelen je spieren stijf aan. Wat doe je eraan?

Kies voor een behandeling met dry needling

Chronische pijn kan worden behandeld met behulp van dry needling. Dit zorgt ervoor dat de spieren ontspannen. Je komt hiervoor in aanmerking als je last hebt van hoofdpijn, nekklachten, RSI of rugklachten.

Dry needling werkt met een naald

Nee, dry needling is geen acupunctuur. Daarin wordt ook met naalden gewerkt, maar dit is wel iets anders. Waar acupunctuur vooral gaat over energiebanen, gebruiken wij slechts één naald. Daarmee proberen wij de triggerpoint in jouw lichaam te beïnvloeden.

Een pijnlijke spier

Wat je voelt bij deze therapievorm is een klein prikje. Je spier reageert hierop door zich te spannen. Dat kan soms even pijnlijk zijn. Het resultaat is echter wel dat dit slechts van korte duur is en je spier snel ontspant.

Soepele spieren maken

Dry needling richt zich dus op het soepel maken van je spieren. Na een behandeling kun je wat last hebben van spierpijn. Dit gaat echter snel weer weg. Zeker als je een paar sessies achter de rug hebt, zal je bemerken dat de knopen snel verdwijnen en kun je weer aan de slag met je ontspanningsoefeningen. Benieuwd of dit iets is voor jouw klachten? Bel, mail of vul het contactformulier in!

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top