headerimage

Zoek je goede Sportfysiotherapie?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Utrecht. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met Sportfysiotherapie.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830619 WhatsApp

Sportfysiotherapie bij Fysio Utrecht

Snel herstellen van een sportblessure – Hoe doe je dat?

Een sportblessure kan zich op de meest onverwachte momenten voordoen. Je hebt je bijvoorbeeld verstapt, je tackelde of je vergat te stretchen. Er zijn ongelofelijk veel situaties op te noemen waarin je een sportblessure kan oplopen. Natuurlijk heeft elke sport zijn zwakke plekken. Bij voetbal is dit bijvoorbeeld een knie- of enkelblessures. Een hamstringblessure komt ook altijd veel voor.

Heb je pech of is er meer aan de hand?

Een blessure ontstaat natuurlijk op een onverwacht moment. Je verzwikt bijvoorbeeld je enkel of je verdraait je knie tijdens het sporten. Echter is een blessure vaak het eindstation van een verkeerde beweging, een te zware training of bijvoorbeeld een onjuiste houding. Door lange tijd hetzelfde op een verkeerde manier te doen, ontstaat de uiteindelijke klacht. Wat begon met wat ongemakkelijkheden loopt uit op continue pijn voelen.

Elke sport heeft zijn eigen blessureklassiekers

Sporten is uiteraard super voor bijvoorbeeld spieren, botten en pezen. Ze worden niet alleen sterker, maar ook soepeler en steviger. Als je wat intensiever gaat sporten, kan er natuurlijk van alles misgaan. Hardlopers kampen bijvoorbeeld vaak met voetblessures, terwijl elleboogblessures veel voorkomen bij golfers, hockeyers en mensen die tennissen.

Een programma op maat bij sportblessures

Als je kampt met een sportblessure, dan zal een sportfysiotherapeut van Fysio Utrecht een persoonlijk behandelprogramma opstellen. Dit programma is niet alleen gericht op verlichting van pijn, maar ook lange en soepele spieren. Versteviging van de bewegende delen maakt ook onderdeel uit van het programma. Houd er rekening mee dat je de nodige rust moet pakken. Hoewel je het liefst weer snel gaat sporten, is dit niet altijd even verstandig. Overbelasting voorkomen is erg belangrijk.

Verklevingen en knopen verwijderen

Spieren rondom het pijnlijke gebied van een blessure kunnen zo verstoord zijn, dat er knopen en verklevingen ontstaan. We doen er alles aan om die eruit te halen. Door het soepel, lang en sterk te maken, verkleinen we de kans op herhaling.

Sterke spieren dankzij een persoonlijke training van Fysio Utrecht

Pas aan het einde van een fysiotherapiebehandeling gaan we ons bezig houden met kracht. Je moet ook niet te overhaast gaan sporten. Bouw alles langzaam op. De warming-up en cooling-down zijn hierin erg belangrijk. Houd in alles rekening met je mogelijkheden en beperkingen. Kom gerust langs voor een intake bij Fysio Utrecht. Bellen of mailen kan allebei.

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top