headerimage

Heb je last van Verstuikte enkel?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Utrecht. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Verstuikte enkel.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830619 WhatsApp

We helpen je bij een voorspoedig herstel van je enkelblessure bij Fysio Utrecht

Herhaling voorkomen van een enkelblessure

Het gebeurde voordat je het ook maar door had. Hoewel je niet echt viel, struikelde je wel. De pijnscheut door je enkel, je werd er gewoon misselijk van. Thuis heb je gekoeld met ijs en je been omhoog gedaan. Lopen en staan gaat zeker niet gemakkelijk. Je wilt zo snel mogelijk genezen van deze blessure en bovendien weten wat je kunt doen om herhaling in de toekomst te voorkomen. Dan is het raadzaam als je langskomt bij Fysio Utrecht.

Belangrijk is dat je twee dingen wilt:

  1. Dat deze blessure snel voorbij is
  2. Dat niet nu je enkel een zwakke plek wordt

Goede zorg voorkomt een zwakke plek aan je enkel

Natuurlijk zijn de gevoelens die je ervaart heel normaal. Bijna iedereen die eerder een enkel heeft verstuikt, loopt het risico dat nogmaals te doen. Weet je hoe dat komt? Omdat mensen vaak te snel denken hersteld te zijn. Bovendien is er in het genezingsproces geen ruimte geweest voor krachttraining.

Hoe het komt dat het herhaalrisico zo groot is? Het heeft alles te maken met sterke spieren. Als je geen pijn meer voelt, wil dat niet zeggen dat je volledig hersteld bent van een blessure. De spieren in je enkel zijn namelijk nog zwak. Dit kan een tijdje goed gaan, maar de klachten kunnen terugkomen. Gebeurt dit vaker, dan wordt de plek van de blessure ook gevoeliger.

Veilig werken aan sterke spieren

Je kunt echter niet zomaar met krachttraining aan de slag gaan. Eerst moeten de spieren herstellen. Er zitten namelijk verklevingen in de spieren en deze moeten behandeld worden met rust, massage en milde oefeningen. Grote bewegingen, schokken en draaien in het gewricht zijn nu niet handig. Daarom krijg je van ons hulp door middel van een tapebandage of brace.

Sterke spieren, een betere houding en een goede manier van bewegen

Bij Fysio Utrecht krijg je een programma op maat. Daarmee werk je via een zorgvuldige methode aan soepele en stevige spieren. Zorg dat je dit schema respecteert, want des te eerder ben je genezen. We kijken ook naar je houding en manier van bewegen. Vaak zijn daarin de oorzaken te vinden achter een verzwakking. Zo kunnen we de kans verkleinen dat de situatie zich opnieuw voordoet.

Bel of mail Fysio Utrecht voor een afspraak

Wacht je te lang met een enkelblessure? Dit is niet zo slim. Dit bemoeilijkt namelijk het herstel. Je berokkent jezelf alleen maar schade als je dat doet. Wat voor excuus je ook gebruikt, het is niet voldoende om niet langs te hoeven komen. Bel of mail ons daarom voor een afspraak.

Wat onze klanten zeggen

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

Andre

Lekker snel doorpakken! Ik werd meteen vriendelijk geholpen en had de volgende dag een afspraak. Ik kreeg ook meteen een behandeling (niet alleen maar praten).

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top