Snel herstel bij hamstringblessure</2>
Hoe ga je om met een hamstringblessure?
Tijdens het sporten ging je voluit, maar op het meest onverwachte moment ging het toch mis. Zonder dat je er ook maar rekening mee had gehouden, ging je vol onderuit. Een pijnlijke ervaring! Je kon bijna niet meer lopen en daarom moest je hinkelend het sportveld uit. Je beseft je heel goed dat een hamstringblessure zomaar een chronische klacht kan worden en dat wil je natuurlijk ten koste van alles voorkomen.
Voorkom een chronische blessure
Een hamstringblessure is eigenlijk best een verraderlijke blessure. Je hebt namelijk wel kracht in je spieren, maar geen souplesse. Dit zorgt voor een gevaarlijke combinatie. Voordat je het weet ben je aan het forceren en wordt het een chronische blessure. Professionele begeleiding door Fysio Utrecht is daarom van groot belang. Chronische klachten wil je natuurlijk liever voorkomen.
Samen met jou werken we met zorg en rust aan je herstel. Dit doen we op een manier zodat jij niet jezelf voorbij loopt. Progressie boek je langzaam, maar in ieder geval niet op volle kracht!
Hoe ernstig is de blessure?
Voor het kiezen van de juiste behandelmethode is het belangrijk te ontdekken hoe ernstig de blessure is. Je hamstring is een grote bundel spieren aan de achterkant van je bovendien. Als je te maken hebt met een blessure, kan dit massieve blok verrekt of gescheurd zijn. We verdelen de blessure onder in drie verschillende gradaties:
- Een eerstegraads blessure: deze blessure ken je misschien wel. Veel mensen zijn je daarin al voorgegaan. Het heeft alles te maken met een slechte warming-up. De spier is bij deze eerstegraads blessure verrekt en er zitten wellicht wat kleine scheurtjes in de spiervezels. De pijn is gemakkelijk aan te wijzen en deze voel je vooral als je beweegt.
- Een tweedegraads blessure: deze is een tikkeltje heftiger dan de eerste. Bij deze vorm is er meer spierweefsel gescheurd. Pijn voel je bij bewegingen, maar ook in rusttoestand. Soms is er zelfs een blauwe plek te zien. De pijn is lastig aan te wijzen, want het betreft een groter gebied.
- Een derdegraads blessure: hoewel deze nauwelijks voorkomt, is dit wel de ernstigste vorm. De spier is bij een derdegraads blessure namelijk volledig gescheurd en dat zorgt voor een heftige pijn. Fysiotherapie is niet voldoende. Veelal moet je geopereerd worden.
Blijf in beweging
In beweging blijven is erg belangrijk. Daarom werk je bij Fysio Utrecht met een persoonlijk trainingsprogramma. In eerste instantie werken we aan ontspannende en soepele spieren. Dit bouwen we op naar het doen van stretches en uiteindelijk gaan we ook met krachttraining aan de slag. Blijven bewegen is belangrijk. Probeer een sport te doen die niet voor overbelasting zorgt. Een voorbeeld hiervan is zwemmen.
Maak werk van je herstel. Kom langs bij Fysio Utrecht
Te lang blijven doorlopen met een hamstringblessure is niet verstandig. Het bemoeilijkt het herstel. Schade kun je zoveel mogelijk beperken door een afspraak bij ons te maken. Daarmee houd je de gevolgen klein. Laat ons daarom jouw blessure bekijken en behandelen. Wij helpen je graag weer volledig op de been. Bel, mail of vul het contactformulier in!