headerimage

Heb je last van Knieklachten?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Tessa, praktijkassistent bij Fysio Utrecht. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Knieklachten.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830619 WhatsApp

Succesvol herstellen van een knieblessure

Snel herstellen van een knieblessure

Een knieblessure kun je de gehele dag door voelen. Het doet niet alleen pijn, je kunt ook lastig bewegen. Het is een zeurende en vermoeiende pijn en die zit je alleen maar in de weg. Hoewel je graag weer wilt gaan sporten, zit dat er even niet in. Je wilt een snelle, maar professionele oplossing.

Herstel van een knieblessure kost tijd

Hoewel we ontzettend goed begrijpen hoe jij je voelt bij een knieblessure, is het belangrijk voldoende tijd in acht te nemen. Zijn je kniebanden gescheurd? Dan dien je sowieso de eerste drie weken rust te houden. Je mag alleen rustige oefeningen doen, bijvoorbeeld om je spieren en gewrichten soepel te houden. Eventueel kan Fysio Utrecht een brace bij je aanleggen.

Natuurlijk doen wij er alles aan om jou zo snel mogelijk te laten herstellen. Houd er echter rekening mee dat je maandenlang niet op het sportveld aanwezig bent om te sporten. Het heeft geen zin om je pijn te negeren en iets te forceren, want daarmee heb je alleen jezelf. Je blessure kan dan namelijk een chronische klacht worden. Wij helpen je bij het bestrijden van de pijn en bieden je bovendien een alternatief beweegprogramma aan bij het herstellen van een knieblessure.

De ene knieblessure is de andere niet

De ene knieblessure is de andere niet, dat ben je vast met ons eens. De basis voor de blessure waar je nu mee zit, is vaak al een tijdje geleden gelegd. Dit kan bijvoorbeeld zijn vanwege een verkeerde beweging. Daardoor is niet alleen de kraakbeenlaag, maar ook het kraakbeenweefsel beschadigd. Juist die ene beweging deed jou de das om.

Als je een knieblessure hebt, kan er van alles mis zijn. Je bijvoorbeeld kunnen bijvoorbeeld gescheurd zijn. Het is echter ook mogelijk dat je last hebt van je meniscus of dat je knie uit de kom is geraakt. Om jou op de juiste wijze te behandelen, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat jou klacht nu precies is. Aan de hand daarvan kunnen we een programma op maat samenstellen.

De meest voorkomende klacht

Een knieblessure is de meest voorkomende klacht die terugkeert in onze fysiopraktijk. Juist omdat er zoveel onderzoek is gedaan naar deze klacht, zijn er veel verschillende behandelingen mogelijk. Herstel van je knie is dus zeker mogelijk. We hebben een uitgebreide schat aan informatie en inzicht over de werking en het herstel van je knie. Je weet dus altijd prima waar je aan toe bent.

Maak werk van je knieblessure en kom lang in onze praktijk

Kamp jij met een knieblessure en heb je geen idee hoe je het beste kunt handelen? Maak dan een afspraak met onze praktijk in Utrecht. Wij weten als geen ander hoe belangrijk het is om een blessure zo snel mogelijk te behandelen. Hoe langer je wacht, hoe groter de schade wordt in je knie. Laat dit echter niet gebeuren en bel of mail ons voor een afspraak.

Wat onze klanten zeggen

Alex

Super! Vandaag gebeld voor een ‘noodafspraak’ als nieuwe patiënt en gelukt om vandaag nog terecht te kunnen.

Jacqueline

Een positief eerste gesprek, behandelaar kon zich goed inleven in mijn persoon en blessure. Er heerste een ontspannen sfeer en daardoor kon ik mijn probleem goed verwoorden.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top