Wat is fysiotherapie?


Deskundigheid in houding en beweging

Je lichaam kun je ook wel zien als je bewegingsapparaat. En dat is precies waar een fysiotherapeut kennis van heeft. Alles dat ervoor zorgt dat jij je kunt bewegen, je spieren, gewrichten en zenuwen, dat is waar een fysiotherapeut naar kijkt. Stel je voor dat je pijn hebt bij bepaalde bewegingen, dan kun je een afspraak maken met een fysiotherapeut. Dat geldt natuurlijk ook als je een blessure hebt opgelopen tijdens het sporten. Heb je chronische klachten die er zijn ingeslopen? Ook dan kun je een afspraak maken bij Fysio Utrecht.

Er zijn talloze klachten, symptomen en vraagstukken die een fysiotherapeut kan behandelen. Dit geldt niet alleen als er sprake is van onverklaarbare hoofdpijn, maar bijvoorbeeld ook als je chronisch ziek bent en kampt met Parkinson of Osteoporose.

Het beste dat je kunt doen, is bij ons langskomen. Dit neemt niet alleen onzekerheid weg, maar geeft ook duidelijkheid in wat je voelt en wat je eraan kunt doen. Bovendien krijg je helderheid over de duur van het herstel en hoelang je niet kunt werken en/of sporten.

Een behandeling die voor jou zorgt

Een behandeling die een fysiotherapeut uitvoert, is een persoonlijk proces. Het gaat tenslotte om jou, nietwaar? Hoeveel tips en adviezen een fysiotherapeut je ook geeft, jij bent degene die al het werk verzet. Je krijgt van ons een schema dat progressie boekt en rekening houdt met jouw mogelijkheden.

Dat beweegprogramma is altijd een belangrijkste instrument van een fysiotherapeut. Dat plan moet namelijk wel een beetje voor je zorgen. Je wilt vooruitgang, maar anderzijds ook niets forceren. Alles is erop gericht dat je spieren soepel en sterk blijven.

Werken aan herstel èn verandering

Bij Fysio Utrecht draait het altijd om twee zaken: herstel en verandering. Herstel bevorder je door de nodige rust te pakken en het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Bovendien ga je zaken aanpakken en daarmee voorkom je dat klachten terugkomen. Soms zijn dat simpele wijzigen, maar soms dien je ook je houding of manier van slapen aan te passen.

Op zoek naar een goede fysiotherapeut? Let op registratie en beroepsvereniging

Bij je keuze voor een fysiotherapeut is het belangrijk om op een aantal zaken te letten. Kijk bijvoorbeeld of een therapeut beschikt over een BIG-registratie en is aangesloten bij een beroepsvereniging. Daarmee wordt de kwaliteit van goede zorg gegarandeerd. Natuurlijk moet het ook klikken tussen jou en de fysiotherapeut. Daarmee worden betere en snellere resultaten behaald tijdens een behandeling. Let daarom goed op wat jou aanspreekt en waar jij je goed bij voelt!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!