Met welke klachten ga je naar een fysiotherapeut?


Welke klachten behandelt Fysio Utrecht?

Wist je dat drie miljoen mensen per jaar een bezoek brengen aan de fysiotherapeut? Mensen binnen alle leeftijdscategorieën gaan voor de meest uiteenlopende klachten naar een fysiotherapeut. Dit kan bijvoorbeeld als je revalideert na een ongeval of als je een blessure hebt opgelopen tijdens het sporten. Het kan ook dat de huisarts je doorverwezen hebt omdat je zo ontzettend moe bent. Ook ouder worden, kan een reden zijn om langs te gaan bij een fysiotherapeut.

Bij Fysio Utrecht behandelen we altijd je houding, maar ook je manier van bewegen. Een behandeling die je bij ons volgt, gaat dus altijd over je spieren, gewrichten en zenuwen. Natuurlijk zit daar flink wat diversiteit in. Klachten variëren van pijn in je onderrug tot een peesontsteking en van een lelijke enkelverstuiking tot bijvoorbeeld Parkinson.

Loop je rond met een vraagstuk en vraag jij je af of de fysiotherapeut je daarbij kan helpen? Je kunt het altijd verifiëren door het ons te vragen. Stuur ons daarom gerust een bericht of bel ons. Dit neemt veel onduidelijkheid weg!

Hoe Fysio Utrecht je gaat helpen

Fysio Utrecht helpt bij het verbeteren van je beweeglijkheid en tevens bij het verminderen van pijn. We gebruiken hiervoor oefentherapie en vullen dit soms aan met massagetherapie.

Wanneer is jouw klacht of pijn erg genoeg?

Eigenlijk is er maar één antwoord op die vraag: nu. Wacht daarom niet langer met het maken van een afspraak en voel je zeker geen aansteller. Alles gaat om het nu. Je doet er daarom goed aan een deskundige in te schakelen die met je meekijkt. Daarmee kun je eventuele schade zoveel mogelijk beperken!

Internet...

Op internet kijken is heel logisch als je een klacht hebt of pijn voelt. Toch zijn er zoveel verhalen dat jij jezelf ook een beetje gek kunt maken. Voor duidelijkheid, zekerheid en rust ga je gewoon langs bij de fysiotherapeut.

Als je de oorzaak van je klacht niet weet

Soms is het duidelijk waarom je een afspraak maakt bij de fysiotherapeut: je verstapte je, je vertilde je, je viel. Dan is het een duidelijk verhaal. Toch is dit niet altijd het geval. Soms heb je geen idee waardoor je klachten zijn ontstaan. Je spieren en gewrichten voelen stram of doen of het optillen van je hand gaat lastig. Wij helpen je bij het vinden van de juiste oplossing. Daar zijn wij namelijk voor!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!