Snel en zorgvuldig herstel van je rugklachten


Pijn in de onderrug: misselijk van de pijn

Pijn in de rug kan diverse vervelende gevolgen hebben. Zo kun je bijvoorbeeld zwaar ademen, zweten, moe zijn en prikkelbaar. Hoe graag je ook wilt, je raakt voortdurend uit balans en het lukt niet om jezelf te herpakken. Professionele begeleiding biedt gelukkig uitkomst. Je wilt namelijk dat deze zeurende pijn stopt!

De rug is een zwakke plek

Hoe je het ook went of keert, de rug is en blijft een zwakke vlak. Eén op de vier mensen geeft aan weleens last te hebben van de rug. Veel mensen doen een dagje rustig aan of gaan op bed liggen. Na verloop van tijd lijkt de pijn weg te zijn, maar het probleem is daarmee niet opgelost. Het is namelijk een zwakke plek die zomaar opnieuw pijn kan veroorzaken.

rugpijn Utrecht

Rugklachten hebben een geschiedenis

Veel mensen kunnen exact aangeven wanneer hun klacht is ontstaan. Bijvoorbeeld bij het ophangen van een kastje, of bij het bukken en weer opstaan. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat die pijnscheut juist de druppel was. Rugpijn ontstaat vaak door het aannemen van een verkeerde houding of het voortdurend maken van dezelfde beweging. Overbelasting door sport kan natuurlijk ook.Tijdens zo'n periode doen je spieren er alles aan om je rug sterk te houden. Ze brengen correcties aan, zorgen dat pijnplekken worden ontzien en dat je toch comfortabel kunt bewegen. Deze spanningen zijn echter niet goed voor je spieren. Klachten kunnen hierdoor geforceerd worden. Dat is het moment dat je de pijnscheut voelt vanwege die ene draai of beweging.

Een persoonlijke behandeling bij Fysio Utrecht, gericht op langdurig resultaat

Bij Fysio Utrecht werken we altijd nauw samen met onze patiënten. We proberen daarom een duidelijk beeld te krijgen van de klacht en de geschiedenis hiervan. Naast een stukje lichamelijk onderzoek, kijken we ook naar je leefstijl. Het op maat gemaakte programma zorgt ervoor dat je alle fasen van het herstelproces doorloopt en is bovendien gericht op langdurig resultaat.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!