headerimage

Heb je last van Parkinson?

Maak dan vandaag nog je afspraak!

Welkom, fijn dat je hier bent. Ik ben Miriam, praktijkassistent bij Fysio Utrecht. Mijn Fysio collega’s helpen je graag met jouw Parkinson.

  • Direct een afspraak
  • Contracten zorgverzekeraars
  • 25.000+ tevreden patiënten
085-0830619 WhatsApp

Wat fysiotherapie kan doen bij Parkinson

Parkinson – Niet bij de pakken neer gaan zitten!

Hoewel je donders goed weet dat je steeds minder kunt, wil je niet bij de pakken neer gaan zitten. Natuurlijk voelt Parkinson als een nachtmerrie, maar je wilt er alles aan doen om zolang mogelijk zoveel mogelijk zelf te doen. Fysio Utrecht kan je daarin begeleiden en adviseren.

Een persoonlijk programma op maat

Parkinson is een complexe ziekte, dat zal je zeker niet ontkennen. Er zijn ontzettend veel symptomen, klachten en behandelmethodes die bij deze grillige ziekte komen kijken. Fysio Utrecht focust zich op een tweetal zaken: je vitaliteit en uithoudingsvermogen en op specifieke vragen die van toepassing zijn op jouw situatie. Aangezien Parkinson verschillende stadia kent, passen we ons beweegprogramma zoveel mogelijk aan op jouw situatie. We trainen bijvoorbeeld bepaalde spiergroepen of helpen je om je balans te ontwikkelen.

Beginnende Parkinson

In dit stadium kun je nog best heel veel zelf. We focussen ons daarom op soepele en sterke spieren. Samen met jou werken we aan je evenwicht, een goede conditie en kracht in je spieren. Daarmee verklein je de kans op blessures in de toekomst. Hoe meer je in vertrouwen beweegt, hoe kleiner de kans op blessures.

Gevorderde Parkinson

Bij gevorderde Parkinson wordt bewegen steeds lastiger. Je hebt bijvoorbeeld moeite in het bewaren van je evenwicht en ook je uithoudingsvermogen neemt af. Omdraaien in bed kan lastig zijn, net als iets pakken. Wij helpen je bij het oefenen van bewegingen die jij lastig vindt.

Verder maken we jou attent op het goed in de gaten houden van je lijf. Als je lichaam achteruit gaat, is het belangrijk dit aan te geven. We kunnen ons programma dan specifiek op jou inrichten. Bewegingen worden daarmee blijvend veilig uitgevoerd en helpen je bij het behouden van een actieve levensstijl.

Vergevorderde Parkinson

Bij vergevorderde Parkinson is het belangrijk om in beweging te blijven. Probeer vijf dagen in de week een half uurtje te zwemmen of een kleine wandeling te maken. Dit hoeft niet een half uur achter elkaar, dit kun je ook spreiden over drie keer tien minuten.

Heb je altijd veel gesport? Probeer dit zolang mogelijk vol te houden. Er zijn bepaalde Parkisongroepen die met elkaar zwemmen bijvoorbeeld. Wij kunnen je altijd helpen bij het vinden van een juiste groep. Schroom zeker niet om ons te contacten voor een intake!

Wat onze klanten zeggen

Eva

Na de behandeling van mijn onderrug, slaap ik beter, kan ik langer zitten, geconcentreerder werken en heb ik in zijn algemeenheid meer energie. Ik weet zeker dat dat door het oefenprogramma komt dat ik kreeg. Ik doe het nog steeds.

Bennie

De Whatsapp chatbot werkte heel goed, communicatie werd op maandagmorgen meteen overgenomen door een mens en de afspraak was moeiteloos gemaakt! Heel makkelijk en laagdrempelig! Ik heb meteen een goede indruk van de praktijk.

Chantal

Ik kon diezelfde dag nog terecht toen ik belde met mijn lichamelijke klacht. Eenmaal bij de praktijk zelf werden er vanwege COVID-19 bepaalde maatregelen toegepast, waar men zich goed aan houdt. Fijn geholpen door de therapeut zelf en tips voor thuis meegekregen.

12.547 patiënten geven ons 4,5 / 5

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!

We stellen ons graag even voor

Onze klanten gaan ons aan het hart en we doen graag dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jouw herstelproces vlot en prettig verloopt.

Lees meer over ons
headerimage
Top