Tennisarm behandeling bij Fysio Utrecht


Pijnlijke, stijve en lamme arm. Kan dit nu stoppen?

Een tennisarm kun je ook wel vergelijken met een grote collectie van pijnen en ongemakken. Deze concentreert zich in en rondom je elleboog. Bij het bewegen van de elleboog wordt de pijn stukken minder, maar het lijkt nooit helemaal weg te gaan. Of je je onderarm nu draait of naar de zijkant buigt, alles doet pijn. Kan dit ooit stoppen?

Een tennisarm is een peesontsteking

Een tennisarm ontstaat nooit zomaar. Vaak is het een cyclus die vooral ontstaat door overbelasting. Niet alleen intensief tennissen kan hier een bijdrage aan leveren, maar bijvoorbeeld ook langdurig zwaar werk doen of een verkeerde houding aannemen. Overbelasting zorgt ervoor dat de pees beschadigt en de spier verstijft. Dit heeft als gevolg dat je je elleboog minder goed kunt bewegen. En dat zorgt voor nog veel meer stijfheid!

Pees, spier en gewricht

Om deze pijnlijke cyclus te doorbreken moeten we je pees, je spieren én het complete gewricht behandelen. Alle drie tegelijkertijd! Daarom krijg je van ons de nodige oefeningen mee die je helpen bij het rekken van je spieren. Je onderarm wordt daardoor beweeglijker en je krijgt meer kracht in je spieren.

Wil je samen met Fysio Utrecht werken aan je herstel? Maak dan vandaag nog een afspraak door te bellen of mailen. Het contactformulier invullen mag natuurlijk ook!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!