De behandeling van schouderpijn bij Fysio Utrecht


Snel van je schouderklachten af zijn

Schouderpijn kun je op verschillende manieren voelen. Bijvoorbeeld bij het optillen van je arm. Je kunt er ook last van hebben als je in bed ligt of wanneer je je jas aantrekt. Schouderpijn is niet alleen vermoeiend, maar ook irritant. Je past je namelijk aan. Hoe kom je nu zo snel mogelijk af van schouderpijn?

Schouderpijn komt vaak voor

Het helpt om te beseffen dat één op de vijf mensen last heeft van schouderpijn. Het kan plotseling ontstaan, maar vaak is dit niet het geval. Vaak is schouderpijn een resultaat van een proces dat al heel lang gaande is.

Schouderpijn wordt vaak als ernstig ervaren. Soms voelt het of het compleet mis is. Gelukkig is dit bijna nooit het geval. Dat moet vast en zeker een geruststelling voor je zijn!

Waar schouderpijn vandaan komt? Hoogstwaarschijnlijk voel je inklemde spieren en pezen. Dit betekent dat je schoudergewricht uit balans is en je spieren niet naar behoren werken. Spieren raken bekneld doordat je in die spieren de controle verliest. Dat beperkt niet alleen je mogelijkheden, het doet ook nog eens ontzettend pijn!

Werken aan sterke spieren

Als je last hebt van schouderpijn, dan kun je er vanuit gaan dat je tijd nodig hebt. Je kunt niet meteen er weer vol tegenaan. Hoewel het wel de bedoeling is om de spieren in je schouders weer op kracht te brengen, is het belangrijk om in eerste instantie rustig aan te doen. Eigenlijk is dat best logisch, want de beweging die je maakt met je schouder is eigenlijk best knap.

Schouderpijn bij Fysio Utrecht

Veelal zijn de spieren in het gebied bij je schouder(s) sterk verzwakt. Dat betekent dat je dus serieus aan het werk moet om zeker te zijn van een duurzaam herstel.

Rustige en gecontroleerde bewegingen

Voordat je de kracht in je spieren kan herstellen, is het belangrijk oefeningen te doen waarmee je je spieren soepel maakt. Knopen en verklevingen dienen eerst te verdwijnen voordat je met kracht aan de slag gaat. Krachttraining verergert namelijk alleen maar de pijn als de knopen en verklevingen niet weg zijn. Rustige en bedachtzame bewegingen geven de spieren in je schouder niet alleen rust, maar ook ruimte. Prettig aan deze oefeningen is dat je al snel resultaat bemerkt!

Een schema van herstel

Hoewel je bij Fysio Utrecht al snel minder pijn voelt, gaat het echte herstel pas inzetten als je aan de slag gaat met krachttraining. Spieren krijgen dankzij deze training de controle terug. Spieren hebben daardoor het vermogen om weer complexe bewegingen aan te kunnen.

Natuurlijk is de training van Fysio Utrecht volledig op maat gemaakt. Je oefent en je herhaalt, dat is de kern van het schema. Gaandeweg de tijd voel jij je sterker worden. Maak daarom snel een afspraak met onze fysiotherapeut.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!