Spoedig herstel van je peesontsteking


Snel herstellen van een peesblessure

Een peesontsteking zorgt voor een gezwollen plek rondom je knie. Bij elke beweging die je met je knie maakt, voel je een intense pijn. Dit is zeker het geval als jij je knie probeert te buigen. De pijn voel je vooral onder je knieschijf, maar bij het buigen straalt de pijn flink uit. Het liefst wil je zo snel mogelijk weer aan de slag en doen wat je altijd al deed. Sporten wat je altijd graag doet, moet je links laten liggen en dat is ontzettend balen. Hoe kun je weer gewoon functioneren en wat kun je doen om te voorkomen dat het zich opnieuw voordoet?

Professionele steun voor een blijvend resultaat

Rust nemen bij een peesblessure is erg belangrijk. Een peesontsteking is namelijk een venijnige klacht. Om de schade zoveel mogelijk te beperken, dien je goed naar je lichaam te luisteren. De ontsteking zelf is hierin een belangrijke graadmeter. Zodra je hier druk op zet, ervaar je pijn. Daarom gaan we bij Fysio Utrecht eerst werken aan het helpen ontspannen van je spieren.

Het is natuurlijk de bedoeling dat je spieren wel weer op kracht komen. Daarmee voorkom je herhaling van een peesblessure in de toekomst. We houden altijd rekening met je pijngrens. Zodra jij pijn ervaart, stoppen we met de oefening. We proberen alle bewegingen zo rustig en bedachtzaam mogelijk te doen. Na een aantal weken zal je bemerken dat de klachten minder worden, net als de pijn. We gaan net zolang door totdat er een volledige genezing heeft plaatsgevonden!

peesontsteking knie Utrecht

Het zijn scheurtjes in je pees

De pezen in je knie verbinden de spieren met je botten. Je spier trekt via de pees als het ware het bot in de knie heen en weer. Er wordt dus flink aan de pezen in je knie getrokken. Die kunnen dat ook hebben. Zelfs bij overbelasting is dat doorgaans geen enkel probleem. Dit verandert als er sprake is van systematische overbelasting. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door intensief te sporten of voortdurend de verkeerde beweging te maken. Hierdoor ontstaan scheurtjes in de pezen. Dit zorgt op de lange termijn voor een peesontsteking.

Integreer een verandering in je leven

Aangezien een ontsteking in je pees het gevolg is van voortdurende overbelasting, is het van belang dat je verder kijkt dan alleen het herstel. Je wilt na een behandeling namelijk niet terugvallen. Daarom krijg je van Fysio Utrecht oefeningen mee om het een en ander in je gedragingen aan te passen. Dit zorgt voor betere bewegingen en een goede houding tijdens werk, sporten of wat dan ook. Daarmee verhelp je niet alleen de klacht, maar zorg je er ook voor dat die wegblijft!

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!