Reuma en werken aan je energie


Reuma - Kan ik alles nog blijven doen?

Ondanks dat je reuma hebt, wil je graag nog van alles blijven doen. Natuurlijk weet je dat reuma voor het leven is en dat je moeite hebt met bepaalde bewegingen. Je energielevel is niet altijd optimaal en ook de gewoonste zaken kunnen soms heel lastig voor je zijn. Bovendien zorgt het voor de nodige verwarring. De ene dag voel jij je perfect, terwijl je je de andere dag ziek en ellendig voelt. Toch wil je zo lang mogelijk fit blijven!

Werken aan je uithoudingsvermogen en energie

Als Fysio Utrecht kunnen we je op verschillende manieren helpen. Je krijgt van ons een persoonlijk programma op maat dat zich richt op soepele gewrichten, kracht in je spieren, maar ook meer uithoudingsvermogen. Verder helpen we jou om goed naar je lijf te luisteren en signalen serieus te nemen. Tenslotte krijg je van ons oefeningen mee die gericht zijn op de bewegingen die je moeite kosten. Voor resultaat is het belangrijk dat je het schema goed aanhoudt.

reuma Utrecht

Zorg voor de juiste manier van bewegen

Op een verantwoorde wijze bewegen met reuma is erg belangrijk. Als je vaak iets aan het doen bent en in beweging bent, zie je al snel dat je energie toeneemt. Het is echter belangrijk om dit aandachtig en veilig te doen. Daarmee blijven je spieren langer soepel en krachtig. Blijf structureel in beweging, dan houd je ook je energielevel op peil. Overdrijf niet, want je hoeft niet het uiterste van jezelf te vergen.

Kies voor professionele begeleiding bij reuma

Hoewel beschadigingen door reuma nooit meer weggaan, is het wel belangrijk in beweging te blijven en hiervoor begeleiding in te schakelen. Daarmee houd je de schade die de grillige ziekte reuma met zich meebrengt wellicht enigszins beperkt. Stuur daarom een berichtje via het contactformulier of bel/mail ons voor een afspraak.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!