Fibromyalgie behandeling bij Fysio Utrecht


Alles doet pijn. Komt het ooit nog goed?

De klachten die je ervaart bij fibromyalgie zijn haast teveel om op te noemen. Eigenlijk voel jij je totaal onwel. Alles doet zeer, je spieren, je hoofd, echt alles. Slapen gaat lastig. Hoe kun je dit stoppen?

Pijn in je spieren en je weefsel

Letterlijk betekent fibromyalgie dat je pijn in je spieren en weefsel hebt. Hoewel de wetenschap nog geen verklaring heeft hoe het ontstaat, is al wel duidelijk wat je er aan kunt doen om het leven zo comfortabel mogelijk te maken.

In beweging blijven is belangrijk

Logisch dat je minder beweegt, het doet pijn! Toch is het belangrijk om in beweging te blijven. Daardoor blijf je in conditie en verergeren je klachten niet. Daarom krijg je bij Fysio Utrecht rek- en ontspanningsoefeningen. Deze houden je gewrichten en spieren soepel. Verder krijg je van ons ook krachtoefeningen. Deze zorgen ervoor dat de kracht in je spieren niet verzwakt. Natuurlijk krijg je van ons ook advies over een fitte levensstijl.

Wat is jouw fibromyalgiescore?

Als je last hebt van fibromyalgie, dan heb je er vaak al een compleet traject op zitten. Je voelt je er flink onzeker door, zeker omdat het geen gemakkelijke aandoening is om te herkennen. Jouw ziekte heeft eigenlijk niet echt een naam. Op papier ben je eigenlijk volledig gezond. Aangezien fybromyalgie over pijnbeleving gaat, wordt er gewerkt met een fibromyalgiescore. Hierin kun je aangeven in welke mate je pijn ervaart. Aan de hand daarvan kan een fysiotherapeut je helpen bij het vinden van een goede behandelmethode.

Neem daarom contact op met Fysio Utrecht voor een afspraak. Wij ondersteunen je graag in je ziekteproces.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!