Kaakfysiotherapie bij Fysio Utrecht


Klachten in het kaakgebied

Klachten aan je kaak kunnen behoorlijk vervelend zijn: het kan je belemmeren in je spraak of het kauwen van voedsel. Deze klachten kunnen verschillende oorzaken en uitwerkingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan duizeligheid, hoofdpijn, tandenknarsen of vastgeklemde kaken.

Onderdeel van een team

Een kaakfysiotherapeut is een specialist. De doorgeleerde fysiotherapeut heeft namelijk niet alleen verstand van je spieren en gewrichten, maar hij/zij heeft ook kennis van tandheelkunde en oncologische aandoeningen. Klachten aan je kaak kunnen vaak ingewikkeld zijn of meerdere aspecten hebben. Daarom werkt je kaakfysiotherapeut van Fysio Utrecht vaak samen met je huisarts, tandarts, kaakchirurg of kno-arts.

We gaan voor zelfredzaamheid

Heb je een terugkerend probleem met je kaken? We helpen je graag op weg en sturen altijd aan op zelfredzaamheid. Het doel is dat is je na de behandeling bij de kaakfysiotherapeut zelf aan de slag kunt gaan om verder te herstellen en nieuw gedrag aan te leren waardoor je klachten minder snel terugkomen.

Inzicht in de werking van de kaak

Tijdens de behandelingen gaan we niet alleen hands-on aan de slag met je kaakgebied, maar leggen we ook uit hoe je kaak precies werkt en geven we tips over bijvoorbeeld de juiste manier van kauwen. Massage is vaak een onderdeel van de behandeling - ook hierbij leren we je hoe je zelf kunt masseren en ontspannen.

Tijdens de eerste afspraak

Als je langskomt voor een eerste afspraak horen we je verhaal aan en doen we direct een onderzoek. We kijken naar wat je wel en niet kunt door middel van meten, testen en kijken. Hierbij kijken we naar alles wat met je klachten samenhangt: de gewrichten, zenuwen en spieren in je kaak. Vaak kunnen we dan direct een diagnose stellen en een behandelplan maken.

 

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!