Claudicatio Intermittens behandeld


Wat zijn etalagebenen?

Etalagebenen is een andere naam voor de aandoening claudicatio intermittens. Hierbij ervaar je pijn, kramp of een gevoel van verdoving in je benen tijdens het lopen. Als je stilstaat verdwijnen de klachten vrijwel meteen. Daarom wordt dit ook wel etalagebenen genoemd: wandelende mensen stoppen vaak bij etalages om zich een houding te geven terwijl de pijn wegtrekt.  

Nadat de diagnose etalagebenen gesteld is

Je hebt al langere tijd last van kramp en hebt de verlossende diagnose gekregen van de huisarts: Claudicatio Intermittens, oftewel etalagebenen. Nu je weet wat de oorzaak van je klachten is kun je er iets aan doen. Maak een afspraak bij Fysio Utrecht om aan de slag te gaan met de behandeling. Je hebt hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig.

Looptraining onder begeleiding

Jouw fysiotherapeut heeft verstand van etalagebenen en zal er alles aan doen om je te helpen om de klachten te verminderen. Dit gebeurt bijna altijd in de vorm van looptraining. We kijken naar je conditie en bepalen een maximale loopafstand. Vervolgens ga je 2 tot 3 keer per week lopen waarbij je jouw persoonlijke schema volgt. Het is bewezen dat door middel van looptraining de kans op dotteren of operatie wordt verkleind.

Een goede looptechniek ontwikkelen

Een belangrijk onderdeel van de looptraining is dat je onder begeleiding van een professionele fysiotherapeut aan een goede conditie en een goede looptechniek werkt. Een goede looptechniek is de basis voor herstel. Als je thuis op de juiste manier weet te bewegen zullen je klachten verminderen.

Professionele therapeuten

Onze fysiotherapeuten zijn gecertificeerde claudicatiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in looptraining. Wil je meer weten over de aandoening of een afspraak inplannen met een specialist op het gebied van etalagebenen? Neem dan vandaag nog contact op.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!