Spanningshoofdpijn behandeling bij Fysio Utrecht


Steken in je hoofd vanuit het niets

Spanningshoofdpijn kan plotseling ontstaan. Het geeft veelal een bonzend en gespannen voel. Vaak voel je ook de nodige druk achter de ogen. Bij het 's morgens opstaan gaat het nog wel, maar naarmate de dag vordert kun je bijna niets meer. Een klacht die al wekenlang speelt!

Het heet spanningshoofdpijn

Hoewel de wetenschap nog niet duidelijk heeft waardoor spanningshoofdpijn ontstaat, is het een feit dat veel mensen er last van hebben. Sommige mensen hebben al hun leven lang last van deze klachten. In sommige situaties is het gerelateerd aan stress, angst of vermoeidheid. Hier is echter nog geen eenduidig antwoord op. Dat het te maken heeft met spanning in de hals, het hoofd en de nek, dat is zeker weten waar! Niet voor niets werkt massage uitstekend bij spanningshoofdpijn.

Behandeling op een drietal gebieden

Bij Fysio Utrecht richten we ons op drie verschillende aspecten: ontspanning, houding, souplesse en kracht.

  • Om je spieren te helpen ontspannen krijg je bij Fysio Utrecht gerichte massage
  • Je leert bij ons om je houding te verbeteren
  • Je krijgt oefeningen mee die je verkrampte spieren helpen ontspannen. Ze houden je spieren soepel en geven kracht aan spieren die verzwakt zijn geraakt.

Maak een afspraak

Heb je last van spanningshoofdpijn en wil je hier iets aan doen? Maak dan een afspraak met Fysio Utrecht om dit probleem aan te pakken.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!