Hielspoor behandeling bij Fysio Utrecht


Elke ochtend lijkt het wel alsof het erger wordt. Je stapt uit bed, staat op, je zet een paar stappen en je stort bijna ter aarde. Het voelt alsof je op messen loopt! Hoewel het in de loop van de dag iets beter gaat, lijkt het niet over te gaan. Hoe kun je dit goed aanpakken?

Je kunt verschillende kanten op

De symptomen van hielspoor zijn zo specifiek, dat het zeker niet lastig is om een goede diagnose te stellen. Vaak hoeven wij dit niet eens te doen, maar is een huisarts ons als voor. Zodra je weet wat er aan de hand is, kun je er van alles aan doen. Zo kun je bijvoorbeeld podo-therapeutische zooltjes aanschaffen of Strassburg sokken. Een andere optie is Cortison injecties.

Fysiotherapie helpt ook bij hielspoor

Naast deze praktische hulpmiddelen, kun je ook een fysiotherapeut inschakelen. Deze helpt bijvoorbeeld met het doen van rekoefeningen. Deze oefeningen kun je thuis doen.

Wat is de triggerpoint massage?

Triggerpoint massage helpt ook bij hielspoor. Een triggerpoint kun je zien als een pijnlijke knoop in je spieren. Vooral als je erop drukt doet het pijn. Knopen in je hiel kunnen gemakkelijk verstopt raken. Deze punten kunnen we uitstekend behandelen met behulp van triggerpoint massage.

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!