Medical taping door Fysio Utrecht


Medical taping ondersteunt beweging

Medical taping wordt ingezet als ondersteuning bij blessures, verlichting van de druk bij oedeem of als je om andere redenen belemmerd wordt in je bewegingsvrijheid. De sterk elastische tape zorgt ervoor dat er druk van de zenuwen wordt gehaald waardoor pijnpunten verlicht worden en zenuwen niet meer onder druk staan. 

Hoe werkt medical taping?

Medical tape is een elastische tape (tot 140% rekbaar) die gemaakt is van latexvrije textiel. We brengen de tape op een zorgvuldige manier aan rondom het gebied waar je last hebt. De tape zorgt ervoor dat de huid als het ware een stukje opgetild wordt waardoor je minder pijn voelt en een betere doorbloeding hebt.

Het belang van goed functionerende spieren

Wist je dat je spieren niet alleen verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van bewegingen? Ze spelen ook een rol in het beheer van je lichaamstemperatuur en helpen bij je bloedsomloop. Als er ergens een blessure of blokkade zit is dit dus niet alleen ongemakkelijk in je bewegingen maar heeft het ook direct effect op je gezondheid. Loop er dus niet onnodig lang mee door.

Onderdeel van een trainingsprogramma

Bij Fysio Utrecht werken we volgens het drie-stappen-plan: losmaken, lang maken en sterk maken. We zetten medical taping in als extra ondersteuning, bijvoorbeeld om zwakke spieren te herstellen, gespannen spieren te ontspannen of om houding te corrigeren en pijn te verminderen. Met medical tape heb je alle vrijheid om aan je persoonlijke rek- en trainingsprogramma te werken.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!