Kinderfysiotherapie bij Fysio Utrecht


Een kind ontwikkelt zich in razendsnel tempo. Soms blijven kinderen daarin wat achter, blijken de bewegingen niet synchroon te lopen of heeft het kind moeite met leren. Voor veel situaties kun je terecht bij een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in kinderen.

Kinderfysiotherapeut - een specialist

Een kinderfysiotherapeut is een fysiotherapeut die een extra opleiding heeft gedaan tot kinderfysio. Tijdens deze opleiding hebben we geleerd over houding en bewegingen van opgroeiende kinderen en hoe we deze door middel van leeftijdsgeschikte spelletjes kunnen verhelpen of verbeteren. 

Een precieze behandeling

Elk lichaam is anders en kinderen ontwikkelen zich daarnaast ook nog eens razendsnel. Als je kind in behandeling is bij de fysiotherapeut zal hij/zij heel precies en dynamisch te werk gaan en de vooruitgang scherp in de gaten houden. Vaak werken we samen met andere specialisten zoals jullie eigen huisarts of een logopedist.

Kinderfysiotherapie voor baby’s

Baby’s kunnen nog niet goed aangeven als iets niet goed zit maar als ouders voel je dit meestal wel aan. Je merkt bijvoorbeeld dat je een huilbaby hebt, of misschien valt je op dat je kindje niet symmetrisch beweegt of op zijn/haar billen schuift. Dan is het de moeite waard eens langs te komen.

Kinderfysiotherapie voor peuters en kleuters

Je kind kan al behoorlijk wat bewegen en loopt een eind weg. Misschien valt je op dat je kind op een vreemde manier loopt of ongecoördineerde bewegingen maakt die niet bij de leeftijd passen. Wellicht heeft je kind moeite met knutselen. Kinderfysiotherapie kan hierbij helpen.

Kinderfysiotherapie voor oudere kinderen

Oudere kinderen kunnen zelf goed aangeven wat ze wel en niet kunnen of waar ze moeite mee hebben of belemmeringen voelen. Kinderfysiotherapie helpt niet alleen bij fysieke klachten. Ook problemen met taal, ADHD, PPD-NOS kunnen soms door middel van fysiotherapie behandeld worden.

 

Wil je meer weten?

Over je 1e afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel!